آموزش برنامه نویسی به کودکان

بایگانی

۱۲ مطلب در خرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

Small Basic

يكشنبه, ۳۱ خرداد ۱۳۹۴، ۰۹:۳۰ ب.ظ

Small Basic نرم افزار کوچک و آسانی است که توسط مایکروسافت برای مبتدیان و نوآموزان در زمینه برنامه نویسی ساخته شده است. این زبان جالب و کوچک به نوآموزان علاقمند به برنامه نویسی این امکان را می دهد تا اولین گام های خود را به دنیای اعجاب انگیز برنامه نویسی بردارند. Small basic با الهام از زبان Basic (که برای بسیاری از برنامه نویسی قدیمی آشناست) و بر پایه پلاتفرم دات نت نوشته شده است. این زبان برای افرادی که خواهان یک زبان برنامه نویسی راحت هستند، گزینه ی بسیار مناسبی است. این زبان بسیار ساده و در بر گیرنده حداکثر 15 کلیدواژه و حداقل مفاهیم است، تا کار با آن به سادگی میسر شود. محیط Small Basic علیرغم سادگی زبان، دارای ویژگی های هیجان انگیز محیط زبان های پیشرفته برنامه نویسی، نظیر intellisense و غیره می باشد. این نرم افزار دارای یک رابط کاربری گرافیکی بسیار ساده و سازمان یافته است که برای تمامی کاربران حتی کسانی که تجربه کم و یا هیچ تجربه قبلی در زمینه کار با کامپیوتر ندارند، به راحتی قابل استفاده است. این زبان برای کودکان و همچنین بزرگسالانی که می خواهند برنامه نویسی را تجربه کنند،ساخته شده اند. در حقیقت small basic یک پیاده سازی ساده از دات نت فریم ورک(dot net framework ) است که بر پایه گرامر visual basic پیاده سازی شده است.

زبان برنامه نویسی مخصوص کودکان KPL

شنبه, ۳۰ خرداد ۱۳۹۴، ۰۹:۳۰ ب.ظ

این آرزوی هر پدر و مادری است که ببنینند بچه هایشان علاوه بر بازی، اقدام به برنامه نویسی با کامپیوتر هم میکنند اما به علت مشکل بودن اکثر زبانهای برنامه نویسی و گستردگی قوانین و دستورات، کمتر کسی در سنین نوجوانی به این پدیده روی می آورد و معمولا بازی کردن را که اجرای یکسری کارهای ساده و تکراری اما سرگرم کننده است ترجیح میدهند. 
در این مطلب آرزوی دیرینه دنیای امروزی پدر و مادرها را به واقعیت نزدیکتر میکند و با معرفی یک زبان جدید برنامه نویسی این امکان را میدهد تا نوجوانان را با آن آشنا کرده و این امکان را برایشان فراهم کنید که بتوانند این زبان را یاد گرفته و با آن برنامه نویسی کنند. زبان فوق رایگان بوده و به سادگی از اینترنت قابل دانلود و نصب روی کامپیوتر است. اما این زبان جدید چیست؟
حال سئوال اینجاست که چه کسی میتواند این زبان را یاد بگیرد. باید بگویم که هر کس در هر سنی که بتواند انگلیسی بخواند و با کامپیوتر کار کند و علاقه ای به فراگیری یک زبان برنامه نویسی کامپیوتری داشته باشد، قادر است زبان KPL را یاد بگیرد. البته کمی ریاضی و توان تایپ هم چاشنی قضیه است. در این بین نوجوانان، پدر و مادرها و البته معلمین محترم از اولویت برخوردارند.
وقتی اولین بار با کامیوتر آشنا شدم در دانشگاه بود. زمان برمیگردد به سالهای ۱۳۵۶ شمسی و کامپیوتر مین فریم PDP۱۱ دانشگاه که در سن نوجوانی و ۱۷ سالگی بدان پا گذاشتم. زبان فرترن و برنامه نویسی روی کارتهای پانچ. تاریخ این خاطره به زمانی باز میگردد که هنوز کامپیوتر شخصی و آنچه امروزه در اختیار نوجوانان است فراهم نبود. گذشت سریع حدود ۳۰ سال از این خاطره، امکانات زیادی را در اختیار علاقمندان نوجوان قرار داده است به نحویکه زبانهای زیادی روی انواع کامپیوترها در کنج اتاق هر خانه یا مدرسه ای قابل دسترسی است. خود من الان با چند زبان برنامه نویسی مانند اسمبلی، سی، سی پلاس پلاس، جاوا بیسیک،... برنامه نویسی کرده و سروکله میزنم اما تمام این زبانها با وجود تمام قابلیتها و امکاناتی که دارند بعنوان سد بزرگی پیش روی افراد کم سن و تازه کار قرار میگیرند و آنها را در فراگیری و بکارگیری زبان برنامه نویسی مایوس میسازند. در عوض زبانهایی که به سمت استفاده از ابزار بجای فراگیری دستورات حرکت میکنند شانس بیشتری برای موفقیت در این مقوله و جا افتادن بعنوان یک زبان مخصوص کودکان دارند. یکی از این زبانهای جدید که مجانی است بنام KPL و یا Kids Programming Language معرفی شده است. این زبان، فراگیری برنامه نویسی کامپیوتر را برای کودکان ساده میکند. KPL با ساده سازی ساختن بازیهای کامپیوتری و صوت و گرافیک، برای نوجوانان محیطی سرگرم کننده را پیش روی آنها قرار میدهد. هرچند این زبان فقط مخصوص ساخت بازی نیست اما با تمرکز بر روی آن توانسته جوانان را بخود جلب کند.

معرفی کتاب

شنبه, ۳۰ خرداد ۱۳۹۴، ۰۸:۰۵ ب.ظ

بنام خدا

برای یادگیری نرم افزار اسکرچ منابع متعددی در دسترس می باشد. کتاب Learn to program with scratch  یکی از کتابهای خوبی است که با زبانی روان نحوه استفاده از نرم افزار اسکرچ را آموزش می دهد. شما می توانید این کتاب را از لینک زیر دریافت کنید.

لینک دریافت کتاب

معرفی زبان برنامه نویسی اسکرچ

شنبه, ۳۰ خرداد ۱۳۹۴، ۰۱:۰۰ ب.ظ

بنام خدا

تا حالا به خودتون گفتین که ای کاش خودم می تونستم یک بازی کامپیوتری درست کنم مثل پرندگان خشمگین و یا این که یک انیمیشن مثل شِرِک درست کنم!
هیچ با خودتون فکر کردید که اگه به جای شخصیت های بازی های کامپیوتری عکس خودتون رو قرار بدید چه قدر جالب می شه!
در یک دانشگاه خیلی معروف توی آمریکا (دانشگاه ام آی تی) یک زبان برنامه نویسی مخصوص بچه های 8 تا 16 ساله اختراع کردن که با اون میشه بازی، انیمیشن و خیلی چیزهای دیگه درست کرد.
اسم این زبان برنامه نویسی که با اون می شه این همه کار جالب انجام داد اسکرچ هست و این عکس که در سمت چپ می‌بینید محیط برنامه نویسی زبان اسکرچه.
یادگیری این زبان برنامه نویسی خیلی راحته و بدون نیاز به هیچ چیز خاصی می تونید اون رو یاد بگیرید.

منبع: سکان آکادمی

کسی که زبان برنامه نویسی اسکرچ رو درست کرده

شنبه, ۳۰ خرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۰۰ ق.ظ

بنام خدا

بچه‌ها این آقا که عکسش رو در بالا می‌بینید اسمش هست میشل رسنیک که یک دانشمند است.
آقای میشل رسنیک در ۲۲ ژوئن سال ۱۹۵۶ میلادی در کشور آمریکا به دنیا آمده و الان هم در دانشگاه ام آی تی آمریکا به عنوان محقق، استاد و مخترع مشغول به کاره.
این آقا به همراه تیمش یک زبان برنامه نویسی به اسم اسکرچ اختراع کرده که بچه‌ها می تونن از اون استفاده کرده و برنامه نویسی رو یاد بگیرن.
آقای رسنیک عاشق بچه‌هاست و دوست داره تا بچه‌ها خیلی راحت بتونن وارد دنیای فناوری بشن.
بچه ها، آقای رسنیک یه جمله خیلی عجیب داره که میگه «اگر کسی در عصر حاضر برنامه نویسی بلد نباشه، بی سواده!» مطمئنا شما که دوست ندارید بی سواد باشید!

منبع: سایت سکان آکادمی

هو المصور



کودکان با آموزش برنامه نویسی اصول تفکر منطقی و خلاقانه را فرا می‌گیرند.


هر کودکی باید این فرصت را داشته باشد تا استعداد خود را در زمینه برنامه نویسی بیازماید.


این فرصت را از کودکان خود دریغ نکنید.

بنام خدا

بدون شک عنوانی که می توان برای عصر حاضر در نظر گرفت عصر تکنولوژی است و شاهد چنین ادعایی هم این است که در عصر کنونی، تکنولوژی در تمامی جنبه های زندگی ما از حریم خصوصی گرفته تا محیط کار و … رخنه کرده است.
در مورد تأثیرات زیاد تکنولوژی در بهبود زندگی بشری جای هیچ گونه بحثی نیست اما در عین حال بایستی بررسی کنیم و ببینیم که به چه شکل می توانیم کودکان مان را از مصرف کننده تکنولوژی به تولید کننده آن مبدل سازیم. به عبارت دیگر، مادامی که کودکان مان صرفاً از کامپیوتر، لپ تاپ و غیره برای بازی، چت کردن و … استفاده می کنند، به هیچ وجه نمی توان ایشان را کودکان عصر تکنولوژی نامید بلکه ایشان صرفاً کودکان مصرف کننده تکنولوژی هستند. در مقابل، کودکانی را واقعاً می توان کودکان عصر تکنولوژی نامید که با استفاده از ابزارهایی که در دسترس دارند بتوانند به ایجاد نوآوری پرداخته، از تکنولوژی برای یادگیری بیشتر استفاده کنند و در یک کلام تبدیل به کودکانی شوند که قادر می گردند عنان تکنولوژی را در دست گیرند.

منبع: سایت سکان آکادمی

Learn Scratch

جمعه, ۲۹ خرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۲۳ ب.ظ
بنام خدا
منابع آموزشی زیادی در اینترنت برای آموزش نرم افزار اسکرچ در دسترس است. یکی از سایت های مفید Learn Scratch می باشد که در 64 درس نحوه استفاده از این نرم افزار را آموزش می دهد.

کلاس مجازی آشنایی با نرم افزار اسکرچ

جمعه, ۲۹ خرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۰۶ ب.ظ

بنام خدا

کلاس آموزشی مجازی (elearning) آشنایی با نرم افزار اسکرچ

کودکان دوم ابتدایی به بالا در صورت تمایل می توانند در این کلاس شرکت کنند. این کلاس بصورت غیر حضوری و از طریق فضای مجازی برگزار می گردد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر پیام بگذارید.

فیلم آموزشی آشنایی با برنامه اسکرچ

جمعه, ۲۹ خرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۵۵ ق.ظ

بنام خدا

برای آشنایی اجمالی با نرم افزار اسکرچ، بارگذاری و نصب آن و نحوه چیدن کدها و ساخت یک برنامه می توانید فیلم زیر را مشاهد کنید. البته فیلم به زبان انگلیسی است ولی با توجه به ویژگی گرافیکی نرم افزار اسکرچ به راحتی می توانید از آن استفاده کنید. موفق باشید

لینک فیلم